МОЗ спростовує фейк про закупівлю російських ліків

МОЗ спростовує фейк про закупівлю російських ліків

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я спростували інформацію російських ЗМІ стосовно того, що Україна є найбільшим покупцем російських ліків.

Відповідну заяву розміщено на сайті МОЗ.

"Російськими новинарними виданнями шириться інформація про те, що нібито Україна - "найбільший покупець російських ліків та загальний обсяг експорту фармацевтичної продукції до України становив 60,6 млн доларів США за перше півріччя 2018 року. Ця заява не відповідає дійсності", - зауважили у МОЗ.

За даними Державної служби статистики України, імпорт фармацевтичної продукції з РФ за сiчень-червень 2018 року становив 9,669 млн доларів США. Після анексії Криму та з початком російської агресії на Сході України спостерігається чітка тенденція скорочення імпорту фармацевтичної продукції Україною з РФ. Загалом в Україні у першому півріччі 2018 року в загальному імпорті фармацевтичної продукції "російська" частка становить 1,05%.

У відомстві акцентували, що російські ЗМІ вводять в оману читачів, заявляючи, що начебто Україна закуповує вакцини у Росії, і наголосили, що Україна не закуповує вакцини для людей у РФ, оскільки в Росії вони виробляються на державних фармпідприємствах, які не сертифіковані згідно з вимогами GMP. Тобто виробництво вакцин у РФ не має міжнародно визнаної системи забезпечення якості, яка гарантує, що продукція виробляється і контролюється за стандартами якості та безпеки, наголосили у МОЗ.

Читайте також: МОЗ відправило у регіони ліки за п'ятьма держпрограмами

У міністерстві нагадали, що неодноразово робили спроби внести зміни до постанови Кабміну №1147 щодо доповнення переліку заборонених до ввезення товарів позиціями групи 30 митного тарифу.

Також МОЗ України пропонував доповнити Закон України "Про санкції" підпунктом щодо заборони видавати дозвіл на застосування в медичній практиці лікарського засобу, що виробляється на території країни-агресора або правами на який володіє країна-агресор.

Графік із сайту: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-