МОЗ відправило у регіони ліки за п'ятьма держпрограмами

МОЗ відправило у регіони ліки за п'ятьма держпрограмами

Укрінформ
У регіони України відправлено ліки за п'ятьма державними програмами, вже найближчим часом вони будуть доступні у лікарнях.

Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.

"Також у регіони відправлено ще низку препаратів, що закуплено за державні кошти. Зокрема, лікарські засоби за програмами “Антиретровірусна терапія дорослих, підлітків та дітей" (Зидовудин), "Діти хворі на хронічний вірусний гепатит", (Рибавирін, Пегінтерферон, Пегінтерферон,). "Легенева артеріальна гіпертензія" (Ілопрост), "Діти хворі на первинні(вроджені) імунодефіцити" (Імуноглобулін людини нормальний для внутрішньовенного введення, Вориконазол), " Хворі на вірусний гепатит С" (Омбітасвір/Парітапревір, Дасабувір), 250 мг, таблетки - 1193 упаковки. Уже найближчим часом препарати будуть доступні у лікарнях", - зазначили у МОЗ.

МОЗ закуповує ліки у межах виділеного бюджету, який щорічно приймає ВРУ (у 2016 році – 3,4 млрд грн, у 2017 році 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби.

Читайте також: Стало відомо, які штами грипу допікатимуть українцям

Зокрема, програма " Доросла онкологія" фінансується на 30%, а програма "Дитячий діаліз" майже на 100%. Закупівлі ліків через міжнародні організації дозволяють домовлятись про спеціальні низькі ціни для України, і завдяки цьому збільшувати обсяги закуплених ліків.

У МОЗ наголошують: якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім’я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров’я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Медичні заклади, згідно з Наказом МОЗ №509, зобов’язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-