В Україні запустили е-кабінет перевізника

В Україні запустили е-кабінет перевізника

Укрінформ
У Києві у четвер запрацював електронний кабінет перевізника.

Про це під час брифінгу зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо самого електронного кабінету перевізника. Він буде єдиною точкою доступу для всіх підприємців, які працюють на ринку перевезень, до адміністративних послуг Укртрансбезпеки в електронній формі та виключить особисте спілкування представника перевізника з чиновниками", - наголосив Омелян.

Електронний кабінет доступний на сайті e-services.dsbt.gov.ua, а також - на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі "Електронні послуги".

Доступ перевізників до їх електронного кабінету здійснюватиметься за допомогою електронного цифрового підпису задля захисту від несанкціонованого втручання третіх осіб.

У межах цього електронного кабінету перевізника буде доступно 5 послуг. Так, завдяки е-кабінету вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати та анулювати ліцензії онлайн. Окрім того, завдяки цьому сервісу перевізники зможуть оперативно повідомляти про зміну своїх даних - щодо персоналу, транспорту, матеріально-технічної бази. Тобто, для перевізників зникне необхідність здійснювати робочі відрядження до Києва та поштові пересилання документів.

Окрім електронних послуг, електронний кабінет перевізника також міститиме інформацію про самого перевізника, наявність та строк дії ліцензій, транспортні засоби, маршрути, наявні дозволи та штрафи, накладені інспекторами Укртрансбезпеки тощо.

Разом із запуском послуги е-кабінету стають відкритими дані Реєстру перевізників, який веде Укртрансбезпека. Так, кожен громадянин, ввівши номер автомобіля, ЄДРПОУ чи ІПН власника, зможе дізнатися точну назву та контактні дані перевізника, а також наявність, тип, строк дії його ліцензії.

"Так, українські громадяни, будь-хто, хто користується щодня маршрутками, різними видами автобусних перевезень зможе просто ввести номер кожного перевізника, автобуса і перевірити, чи він має взагалі ліцензію, чи має право виходити на маршрут; за допомогою фото- або відеофіксації, повідомити ДСБТ, і це вже буде підставою для перевірки цього перевізника, якщо він зловживає", - уточнив Омелян.

Цей сервіс покликаний спростити для автоперевізників отримання послуг від органу ліцензування та підвищити безпеку пасажирських перевезень.

Читайте також: Укртрансбезпека виявила вже понад 10 тисяч перевізників-порушників

Також розробники планують налагодити взаємодію Реєстру перевізників ще з двома державними реєстрами - Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і Єдиним державним реєстром МВС щодо транспортних засобів та їх власників.

"Також наступний крок, який ми плануємо і сподіваємося, що нас підтримують у цьому процесі - це електронний протокол. Жодних папірців ніхто на дорозі немає заповнювати", - підкреслив в. о. голови Укртрансбезпеки В'ячеслав Дідківський.

Зі свого боку Омелян також висловив переконання, що "до кінця року ми суттєво змінимо картинку на ринку перевезень".

Нагадаємо: цей онлайн-сервіс створений у співпраці Мінінфраструктури, Державного агентства з питань електронного урядування та Державної служби України з безпеки на транспорті, а також за підтримки проекту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах"/TAPAS і Фонду "Східна Європа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-