Укртрансбезпека виявила вже понад 10 тисяч перевізників-порушників

Укртрансбезпека виявила вже понад 10 тисяч перевізників-порушників

Ексклюзив
Укрінформ
Укртрансбезпека станом на 18 годину 26 серпня перевірила на предмет порушень 33 302 транспортних засоби і виявила порушення у 10 241 транспортного засобу.

Про це Укрінформу повідомили в Укртрансбезпеці у відповідь на інформаційний запит.

«В ході проведення у посиленому режимі заходів державного контролю за дотриманням перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення, вимог чинного законодавства станом на 18 годину 26 серпня було перевірено 33 302 транспортних засоби. Порушення виявлено у 10 241 транспортного засобу», - йдеться у документі.

Зазначається, що з них у 2360 транспортних засобів виявлено порушення в частині дотримання режиму праці та відпочинку, у 3495 - це відсутність документів, визначених статтею 39 Закону України «Про автомобільний транспорт», порушення, пов'язані із технічним станом, зафіксовані у 1329 і складено 305 протоколів за ст. 164 КУпАП (це відсутність ліцензії на здійснення перевезення пасажирів, тобто «нелегальне» перевезення пасажирів).

«Найбільше порушень - це відсутність документів, визначених статтею 39 Закону України «Про автомобільний транспорт». Найбільше цих порушень у Запорізькій (486), Київській (369), Донецькій (231), Чернігівській (222) та Кіровоградській (216) областях. Найменше таких порушень у Тернопільській (16), Чернівецькій (40), Луганській (50), Миколаївській (55) та Сумській (57) областях», - уточнюється у повідомленні.

В Укртрансбезпеці також повідомили, що на другому місці за кількістю - це порушення щодо дотримання режиму праці та відпочинку.

«За цими порушеннями у лідерах Одеська (492), Закарпатська, (309) Дніпропетровська (210), Київська (175) та знову ж таки Чернігівська (162) області. У Донецькій області таких порушень не виявлено, а найменше їх у Івано-Франківській (4), Запорізькій (5) та Вінницькій (7) областях. Найважчим порушенням вважається все ж таки складений протокол по статті 164 КУпАП. Таких найбільше у Донецькій (60), Херсонській (47) та в Закарпатській (45) областях», - підкреслюється у документі.

Читайте також: Зняття мораторію на перевірки могло б зменшити аварії — Укртрансбезпека

Також повідомляється, що перевірка виконання ліцензійних умов перевізником може здійснюватись за умови діючого мораторію на перевірки або в разі настання ДТП.

«Таких перевірок з початку 2018 року Укртрансбезпека провела 50. І у семи перевізників анульовано ліцензії. Також така перевірка може здійснюватись згідно з Законом України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» за погодженням з ДРС. Таких перевірок від початку року було здійснено 10», - додали в Укртрансбезпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-