В італійських тюрмах перебуває 108 українців - Денісова

В італійських тюрмах перебуває 108 українців - Денісова

Укрінформ
Наразі в італійських тюрмах перебувають 108 українців.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова. 

"108 українців перебувають зараз в італійських тюрмах. Їх затримали за нелегальне перевезення мігрантів. Втім серед них є особи, що визнані постраждалими від торгівлі людьми. П’ятьох з них вже звільнили з-під арешту за рішенням суду. Зараз МЗС працює над тим, хто ще потрапляє під це визначення, і готує відповідні документи", - зазначила вона.

Денісова додала, що питання українців в італійських в'язницях вона обговорила з послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа.

"Я звернулася до нього з проханням брати до уваги інформацію від нашої країни під час розгляду в судах їхніх справ. І отримала повну підтримку. Пан посол запевнив, що сприятиме, аби документи потрапили до італійських судів у визначений термін", - повідомила вона.

Читайте також: Бойовики не звільнять заручників без "відмашки" Кремля — Геращенко

Омбудсмен зауважила, що в рамках зустрічі з послом Італії вони обговорили "реальний стан справ з обміну наших політичних в’язнів, які знаходяться на території Російської Федерації та окупованого Криму".

"Зазначила, що не маю можливості отримати повну інформацію від своєї російської колеги щодо реального стану здоров’я Олега Сенцова і Володимира Балуха. Усі попередні домовленості щодо цього питання не виконано Росією. Також розповіла про ситуацію із затриманими моряками судна "Норд" та "ЯМК0041". Ситуація складається таким чином, що фактично Росія зараз блокує повернення додому моряків обох суден. Україна зробила все для їхнього звільнення", - написала Денісова.

Також український омбудсмен звернулася до посла Італії з проханням "підтримати наших політв’язнів і нашу державу на міжнародній арені і вплинути на РФ у питанні повернення українців додому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-