"Радио.Вести" перевірять через порушення мовних квот

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить столичну радіостанцію "Радио.Вести" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Світ") через порушення мовних квот щодо ведення передач державною мовою.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до моніторингу за 18 липня, Нацрада зафіксувала ознаки порушення ліцензіатом вимог частини п’ятої статті 9 закону "Про телебачення і радіомовлення", протягом другого року дії мовних квот телерадіоорганізації мають забезпечувати не менше 55% добового обсягу ведення передач державною мовою. При цьому в ефірі радіостанції "Радио.Вести" 18 липня ця частка становила 42,4%.

Зважаючи на це, регулятор вирішив призначити позапланову виїзну перевірку ліцензіата.

Читайте також: Нацрада пояснила, чому місцеві мовники неохоче переходять на "цифру"

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі щодоби та в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-