Справа Гандзюк: запобіжний захід п'ятому підозрюваному оберуть у закритому режимі

Справа Гандзюк: запобіжний захід п'ятому підозрюваному оберуть у закритому режимі

Укрінформ
Обрання у четвер запобіжного заходу п'ятому підозрюваному у нападі на виконувачку обов'язків керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк Херсонський міський суд вирішив проводити у закритому судовому засіданні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В судовому засіданні підозрюваний та його захисник заявили клопотання про розгляд в закритому судовому засіданні, з підставою забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні. Прокурор і слідчий в судовому засіданні підтримали клопотання з підстав, зазначених захисником і підозрюваним... На підставі чого суд ухвалив проводити розгляд клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні... щодо підозрюваного Грабчука Микити Олександровича у закритому судовому засіданні", - сказав слідчий суддя Ярослав Мусулевський, зачитавши ухвалу суду.

Як заявив підозрюваний на початку судового засідання, що відбувалося ще у відкритому режимі, він вирішив співпрацювати зі слідством, і переживає, що в подальшому це для нього може мати погані наслідки. "З боку моїх спільників. Розумієте, я боюсь", - сказав він.

Відтак, в приміщенні, де проходить судове засідання, залишилися лише учасники процесу.

Як повідомлялося, напад на Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року в Херсоні. Невідомий чоловік облив її сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки близько 30% опіків шкіри. Згодом Гандзюк перевезли у лікарню Києва. Їй також надали держохорону.

Читайте також: У нападі на Гандзюк зізнались четверо підозрюваних - поліція

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк Миколу Новікова. Херсонський міський суд 6 серпня обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді арешту, однак 22 серпня стало відомо, що органи досудового розслідування звільнили його з-під варти.

На даний час, за даними правоохоронців, у справі про замах на Гандзюк загалом затримано п’ятеро підозрюваних, серед яких і колишні учасники АТО. Чотирьом з них суд вже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.

Напередодні речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що четверо підозрюваних у замаху на вбивство Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-