У нападі на Гандзюк зізнались четверо підозрюваних - поліція

У нападі на Гандзюк зізнались четверо підозрюваних - поліція

Укрінформ
Четверо підозрюваних у замаху на вбивство херсонської чиновниці та громадської активістки Катерини Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Наразі слідчі та оперативно-розшукові дії тривають з метою збору всіх доказів, встановлення ролі кожного з підозрюваних у скоєнні цього злочину, а також встановлення замовлення і, власне, мети, з якою цей злочин був скоєний. Четверо підозрюваних вже зізналися у скоєнні злочину, їхня причетність до нападу, за версією слідства, підтверджується як зібраними речовими доказами, так і наданими свідченнями", - зазначив він.

Читайте також: Напад на Гандзюк: ГПУ назвала підстави для закриття справи проти Новікова

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня в Херсоні невідомий облив сірчаною кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк. В активістки діагностували хімічні опіки, вона перебуває в лікарні.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше - на замах на вбивство.

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк Миколи Новікова. Херсонський міський суд 6 серпня обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді арешту. Водночас 22 серпня стало відомо, що органи досудового розслідування звільнили його з-під варти.

Між тим на даний час, за даними правоохоронців, у справі про замах на Гандзюк затримано п'ятеро підозрюваних.

Чотирьом з них суд вже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.

У поліції також уточнили, що 23 серпня планується судове засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому чоловіку, який підозрюється у безпосередньому виконанні замаху на вбивство чиновниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-