Напад на Гандзюк: ГПУ назвала підстави для закриття справи проти Новікова

Напад на Гандзюк: ГПУ назвала підстави для закриття справи проти Новікова

Укрінформ
Підставою для закриття кримінальної справи проти першого підозрюваного у справі нападу на херсонську чиновницю та громадську активістку Катерину Гандзюк Миколи Новікова стали його нові свідчення.

Про це повідомив у Facebook прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

“У зв’язку із додатковими показами, отриманими від підозрюваного громадянина Новікова, які він раніше приховував від слідства, була встановлена його непричетність до скоєння злочину по відношенню до К.Гандзюк. Це стало підставою для того, щоб прокуратурою Херсонської області було закрито кримінальне провадження відносно Новікова за відсутністю в його діях складу злочину”, - написав він.

За словами Лисенка, попередні покази Новікова щодо місця його перебування на морському узбережжі під час скоєння нападу на Гандзюк слідством та ним особисто – спростовані.

У ході слідства встановлено і новими показами Новікова підтверджено, що він дійсно перебував неподалік місця злочину, але злочин не вчиняв, підкреслив прес-секретар ГПУ.

Як додав Лисенко, відповідну постанову про закриття справи проти Новікова було надано до Ізолятора тимчасового тримання для звільнення затриманого з-під варти.

Читайте також: СБУ встановлює замовників замаху на Гандзюк

Як повідомлялося, напад на Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року в Херсоні. Невідомий чоловік облив її сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки близько 30% опіків шкіри. Згодом Гандзюк перевезли у лікарню Києва. Їй також надали держохорону.

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк Миколу Новікова. Херсонський міський суд 6 серпня обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді арешту. Водночас 22 серпня стало відомо, що органи досудового розслідування звільнили його з-під варти.

Між тим на даний час, за даними правоохоронців, у справі про замах на Гандзюк затримано п’ятеро підозрюваних.

Чотирьом з них суд вже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту, п'ятому запобіжний захід обиратимуть у четвер, 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-