СБУ встановлює замовників замаху на Гандзюк

СБУ встановлює замовників замаху на Гандзюк

Укрінформ
СБУ працює над встановленням замовників замаху на чиновницю Херсонської міськради, громадську активістку Катерину Гандзюк.

Про це сказав голова СБУ Василь Грицак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У справі Гандзюк ми працюємо в тісній взаємодії зі співробітниками Національної поліції. Наразі затримані перебувають під вартою, тобто заарештовано п'ятеро учасників цього злочину", - сказав Грицак.

Говорячи про можливих замовників цього злочину, глава СБУ повідомив, що наразі є інформацію про людей, які безпосередньо причетні до скоєння злочину, - це п'ятеро осіб. "І зараз ми працюємо над мотивами та замовниками. Ми твердо стоїмо на шляху розкриття цього злочину", - сказав Грицак.

Як повідомлялося, напад на Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року в Херсоні. Невідомий чоловік облив її сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки близько 30% опіків шкіри. Згодом Гандзюк перевезли у лікарню Києва. Їй також надали держохорону.

Читайте також: Напад на Гандзюк: підозрюваного відпустили з-під варти

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк Миколу Новікова. Херсонський міський суд 6 серпня обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді арешту, однак 22 серпня стало відомо, що органи досудового розслідування звільнили його з-під варти.

У свою чергу голова Національної поліції України Сергій Князєв 20 серпня заявив, що у справі про замах на Гандзюк загалом затримано п’ятеро осіб, серед яких і колишні учасники АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-