Напад на Гандзюк: підозрюваного відпустили з-під варти

Напад на Гандзюк: підозрюваного відпустили з-під варти

Оновлено
Укрінформ
Органи досудового розслідування відпустили підозрюваного в нападі на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк Миколу Новікова. 

Про це у коментарі Укрінформу повідомила у середу прес-секретар цього суду Ірина Легка.

"На момент судового засідання адвокат і прокурор повідомили, що Микола Новіков був звільнений (з-під варти - ред.)", - зазначила Легка.

За її словами, прокурор надав постанову про закриття кримінального провадження і звільнення (Новікова - ред.) з-під варти, а адвокат подав заяву про відмову від апеляційної скарги.

"Прокурор не заперечував про прийняття відмови від скарги", - повідомила прес-секретар суду.

Як повідомлялося, раніше у середу на сторінці Facebook-спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" з'явилася інформація, що органи досудового розслідування відпустили підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколу Новікова. 

"Першого затриманого в справі Гандзюк Миколу Новікова відпустили на волю. Ми вдячні журналістам, яким вдалося довести, що Новіков - випадкова особа і не винен у скоєнні нападу на Катерину Гандзюк", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд обере запобіжні заходи ще двом підозрюваним у нападі на Гандзюк

Напад на Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року в Херсоні. Невідомий чоловік облив її сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки близько 30% опіків шкіри. Згодом Гандзюк перевезли у лікарню Києва. Їй також надали держохорону.

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк Новікова. Херсонський міський суд 6 серпня обрав для Новікова запобіжний захід у вигляді арешту. 

У свою чергу голова Національної поліції України Сергій Князєв 20 серпня заявив, що у справі про замах на Гандзюк загалом затримано п’ятеро осіб, серед яких і колишні учасники АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-