СБУ має запитання до Костенка, який відсидів у російській колонії

СБУ має запитання до Костенка, який відсидів у російській колонії

Укрінформ
Служба безпеки України має запитання до раніше засудженого в Росії Олександра Костенка.

Про це на брифінгу сказав голова СБУ Василь Грицак.

"У нас є запитання до пана Костенка. Свого часу його допитували, він проходив у справі разом із Красновим (Станіслав Краснов - ред), і після того, як його було допитано, матеріали провадження було передано до Національної поліції. Згодом він перетнув у районі Сумського прикордонного загону поза межами пункту пропуску кордон, потрапив до РФ, тоді переїхав до Криму, а потім уже були певні події, він нібито і відбував покарання, а зараз повернувся", - розповів Грицак

Він зауважив, що зараз до Костенка є питання "саме по лінії компетенції СБУ. За результатами перевірки усіх наших версій і відповідей ми надамо інформацію".

Читайте також: Костенко відмовився від коментарів: Я ще поговорю зі спецслужбами

Як повідомлялося, Костенко відсидів чотири роки у виправній колонії в Росії за звинуваченням у побитті співробітника спецпідрозділу "Беркут" у Києві під час Майдану. В Україні на нього заведено справу за незаконне зберігання зброї та вибухонебезпечних речовин. Костенко вийшов на волю після відбування покарання у Кіровській області РФ 6 серпня и прибув до Києва. Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Костенко почне відповідати на запитання слідчих після реабілітації та акліматизації в Україні після звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-