НАЗК внесло припис главі Антимонопольного комітету

НАЗК внесло припис главі Антимонопольного комітету

Укрінформ
НАЗК на своєму засіданні ухвалило рішення про внесення ще п'яти приписів про порушення вимог антикорупційного законодавства, зокрема один із приписів внесено голові АМКУ Юрію Терентьєву.

Про це інформує у вівторок прес-служба НАЗК

"За результатами планової перевірки дотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" в Антимонопольному комітеті України внесено припис голові АМКУ Юрію Терентьєву. Так, було встановлено порушення вимог статей 57-58 Закону при організації проведення спеціальних перевірок: виявлено випадки призначення осіб на посади в АМКУ без проведення стосовно них спецперевірок в повному обсязі, а саме без отримання інформації від Міністерства юстиції, а також порушення терміну направлення запитів до відповідних державних органів при проведенні спецперевірок", - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки також встановлено, що посадові особи комітету не повідомили Національному агентству про п'ять випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій колишніми працівниками АМКУ, а також не забезпечили умови для здійснення повідомлень працівниками АМКУ про порушення вимог закону іншою особою через офіційний веб-сайт комітету.

Читайте також: НАЗК направило до суду 28 протоколів на ректора київського вишу

Крім того, як зазначили у НАЗК, внесено приписи начальнику Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадиму Чувпилу стосовно посадової особи управління Світлани Добжинської та начальнику Північного офісу Держаудитслужби Олександру Кабанову стосовно посадової особи Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області Еліни Москаленко. Встановлено, що Світлана Добжинська та Еліна Москаленко не передали належні їм корпоративні права в управління іншим особам протягом 30 днів після призначення на посаду, чим порушили вимоги статті 36 Закону.

На запит Національного агентства до Томашпільської РДА Вінницької області, надісланий для з’ясування обставин стосовно дотримання Еліною Москаленко порядку передачі в управління корпоративних прав, райдержадміністрація не надала запитувані документи, що є порушенням вимог частини четвертої статті 12 Закону. У зв’язку з цим внесено припис голові РДА Олександру Закорченному, додали у НАЗК.

Там повідомили, що ще один припис внесено начальнику управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької РДА Вінницької області Олександру Шеметі стосовно керівника одного з відділів цього управління Мечислава Яворського, який мав потенційний конфлікт інтересів в період перебування у його прямому підпорядкуванні рідної сестри його дружини.

Згідно з приписами, Національне агентство вимагає усунути вказані порушення, провести службові розслідування та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-