НАЗК направило до суду 28 протоколів на ректора київського вишу

НАЗК направило до суду 28 протоколів на ректора київського вишу

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило 28 протоколів щодо ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"НАЗК прийняло рішення про направлення до суду 28 протоколів про адміністративні правопорушення у зв'язку з недотриманням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій. Протоколи складено стосовно ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка", - йдеться у повідомленні.

Національне агентство встановило, що ректор університету, не повідомивши про наявність у нього реального конфлікту інтересів МОН як органу, до сфери управління якого належить університет, видавав накази щодо матеріального заохочення працівників університету.

"У тому числі неодноразово протягом 2016-2018 років преміював і свого двоюрідного брата, який працює на посаді заступника директора Навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання цього університету", - зауважили у НАЗК.

Крім того, стосовно вказаних порушень у діяльності Толубка НАЗК внесло припис міністру освіти і науки Лілії Гриневич.

Читайте також: НАЗК внесло припис главі Мінкульту

"Національне агентство вимагає вжити заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності ректора, зумовленого спільною роботою з двоюрідним братом, провести службове розслідування для виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушення, та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності", - зазначили у агентстві.

У НАЗК також нагадали, що відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-