Червоний Хрест досі не пустили до жодного українського політв'язня - Геращенко

Червоний Хрест досі не пустили до жодного українського політв'язня - Геращенко

Укрінформ
Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста досі не змогли потрапити ані до Олега Сенцова, ані до інших українських політв’язнів у РФ та заручників на окупованих територіях.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook за результатами дводенних переговорів робочих груп Тристоронньої контактної групи у Мінську.

“Нагадала представникам ОБСЄ і росіянам, що сьогодні 100-ий день голодує Олег Сенцов. До сьогодні до нього, як і до інших бранців Кремля в РФ і на окупованих територіях, не допущені представники МКЧХ, ОБСЄ”, - зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що представники МКЧХ мають повний і безперешкодний доступ до в'язниць в Україні, натомість жодного разу не були допущені до тюрем на окупованих територіях і в РФ.

У цьому зв’язку політик висловила переконання, що в ініційованій ОБСЄ резолюції про недопущення тортур має бути чітка норма про допуск МКЧХ до тюрем на окупованих територіях і до політв’язнів Кремля.

Читайте також: Львів'яни принесли листи на підтримку Сенцова до генконсульства РФ

Як відомо, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. Таким чином, він не приймає їжу вже 100 днів.

У цілому в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-