Львів'яни принесли листи на підтримку Сенцова до генконсульства РФ

Львів'яни принесли листи на підтримку Сенцова до генконсульства РФ

Укрінформ
Львів`яни у 100-й день голодування кремлівського в'язня Олега Сенцова провели акцію на його підтримку під генконсульством РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні по всьому світі відбулися акції з масового надсилання листів на підтримку Олега до консульств Російської Федерації. Не залишились осторонь і львів`яни. Міжнародний ПЕН-клуб, офіс «Львів — місто літератури ЮНЕСКО», Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору» та Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу доєдналися до цієї всесвітньої акції передачі листів адресату. 100-й день з початку голодування - це критичний день, це, насправді, точка кипіння. Ми назвали свою акцію «День 100 — день солідарності з Олегом Сенцовим», - зазначила очільниця офісу «Львів - місто літератури ЮНЕСКО» Богдана Брилинська.

За її словами, ми й далі перебуваємо в ситуації, коли одна людина зараз є нашим голосом в Росії, мовчазним голосом, тому що до нього наші листи не доходять. Але незважаючи на це, їх треба продовжувати писати, тому що цей голос має бути почутим його рідними, він має бути почутим президентом РФ.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію негайно звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Учасники акції озвучили частину із понад сотні листів, які вони принесли під стіни дипустанови. Однак, охорона консульства відмовилась прийняти їх, тому активісти будуть відправляти кореспонденцію поштою.

Як повідомлялось, кінорежисер Олег Сенцов був заарештований і засуджений у Росії до 20 років ув`язнення нібито за підготовку терористичного акту на Кримському півострові. Термін він відбуває в колонії Лабитнангі. 14 травня Сенцов оголосив про початок безстрокового голодування. Єдиною умовою його припинення він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-