МІП замовить фільми про кібербезпеку, армію та реінтеграцію Криму й Донбасу

МІП замовить фільми про кібербезпеку, армію та реінтеграцію Криму й Донбасу

Укрінформ
Міністерством інформполітики у 2018 році передбачено замовлення документальних фільмів щодо інформаційній реінтеграції Криму, Донбасу, питань кібербезпеки та популяризації армії.

Про це в інтерв'ю порталу "Детектор медіа" розповів міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"У рамках бюджету на 2018 рік та на виконання Плану дій уряду передбачено замовлення ще кількох документальних відеоматеріалів, присвячених інформаційній реінтеграції Криму, Донбасу, питанням кібербезпеки, а також популяризації армії", - сказав Стець.

Водночас міністр звернув увагу на те, що згідно з чинним законодавством МІП не має права замовляти художні фільми, оскільки це прерогатива Державного агентства з питань кіно.

"Винятком можуть бути короткометражні стрічки типу "Дякую", які чітко відповідають завданням та функціоналу МІП, зокрема напрямку просування України у світі", - сказав він.

При цьому Стець уточнив, що на виготовлення художньо-документального фільму "Дякую", прем'єра якого відбулася у Києві 19 грудня 2017 року, витрачено 1 млн 600 тис. грн.

Читайте також: Керівники телеканалів наполягають, аби за соціальну рекламу платили — Стець

"До речі, про "Дякую". Цей фільм презентовано та продемонстровано в різних країнах світу, і аудиторія сприйняла його позитивно. Зокрема, стрічка посіла друге місце в номінації "Туристичний напрямок - Регіон" на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія). "Дякую" також перемогла в номінації "Найкращий монтаж" на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія). А 22 червня стрічку показали в рамках II Міжнародного кінофестивалю "Бруківка" у Кам'янці-Подільському, де вона здобула приз глядацьких симпатій як "Найкращий професійний фільм", - додав керівник Мінінформполітики.

Зважаючи на успіх цього проекту, за його словами, профільне міністерство й надалі вироблятиме такий контент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-