Депортована з Німеччини українка відсудила собі право повернутися

Депортована з Німеччини українка відсудила собі право повернутися

Укрінформ
Суд визнав неправомірним вислання українки з Німеччини, де вона доглядала за старими.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Громадянка України Світлана Хіміонова, яку неправомірно вислали близько чотирьох тижнів тому з Нюрнберга, повернулася до Німеччини. У суботу, 11 серпня, вона разом з дочкою прилетіла назад до міста у Баварії, повідомила представниця євангелічної церкви у Фюрті Анетте Райхштайн (Anette Reichstein) в інтерв'ю агентству epd.

Чоловік і дорослий син Хіміонової прилетять іншого дня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, парафія Санкт-Мартін у Фюрті 2016 року надавала сім'ї, яка виїхала з Донецька через воєнні дії, церковний притулок на два місяці. Згодом також надавала підтримку у зв'язку з висланням.

В Донецьку Світлана працювала медсестрою, але коли почалася війна родина вирішила виїхати. Тоді чоловік Світлани, який має ІІІ групу інвалідності, перебував на лікуванні у Польщі, тому спершу разом з донькою та повнолітнім сином вона поїхала до нього. Там попросила про притулок. Варшава відмовила в наданні статусу біженців.

Читайте також: Філіппіни відмовили у в’їзді 84-річному австралійському професору

Оскільки чоловік мав важку хворобу, родина вирішила випробувати долю в Німеччині. Потягом дісталися Нюрнберга, де також попросили про притулок. За час розгляду клопотання Світлана вступила до школи з догляду за людьми похилого віку в Нюрнберзі і там же одночасно працювала. Однак у наданні статусу біженців родині відмовили.

За порадою адвоката, Світлана повторно подала документи у відомство у справах іноземців - тепер уже на отримання дозволу завершити навчання і працювати у ФРН, проте її вислали. Згодом рішення про видворення успішно оскаржили в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-