Суд у справі про вбивство Вороненкова перенесли - не прийшов адвокат

Суд у справі про вбивство Вороненкова перенесли - не прийшов адвокат

Фото, відео
Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці переніс на 12 вересня розгляд справи підозрюваних Олександра Лося і Ярослава Тарасенка у причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу працівник прес-служби столичної прокуратури Ольга Постолюк.

"Шевченківський райсуд переніс розгляд справи на 12 годину 12 вересня", - сказала вона.

Постолюк зазначила, що обвинувачені клопотали в суді про перенесення засідання через відсутність адвоката. Також перенести засідання просили колегію суддів і представники державного обвинувачення. "Прокуратура міста Києва клопотала перенести засідання у зв'язку з тим, що було недотримано процедуру виклику присяжних. Для того, щоб були збережені всі формальності від часу їх виклику до їх явки в суд має пройти п'ять днів. Однак засідання було призначене за три дні. У подальшому цей неправильний виклик міг негативно вплинути на перебіг судового процесу", - пояснила вона.

Читайте також: Убивство Вороненкова: справу підозрюваних розглядатиме суд присяжних

Шевченківський райсуд переніс розгляд справи підозрюваних у причетності до вбивства Вороненкова / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Як повідомлялося, під час підготовчого засідання 7 серпня поточного року Шевченківський райсуд столиці задовольнив клопотання підозрюваних про слухання цієї справи в суді за участі присяжних.

23 березня 2017 року, у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Деніса Вороненкова.

У травні 2018 року слідство у справі убивства Вороненкова було завершено.

У цій справі повідомлено про підозру організатору та п'ятьом співучасникам. Їхні дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Тарасенку Ярославу Миколайовичу - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України та Лосю Олександру Сергійовичу - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

За даними ГПУ, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через колишнього цивільного чоловіка Максакової, російського кримінального авторитета  Володимира Тюріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-