Убивство Вороненкова: справу підозрюваних розглядатиме суд присяжних

Убивство Вороненкова: справу підозрюваних розглядатиме суд присяжних

Укрінформ
Справу Олександра Лося і Ярослава Тарасенка, яких підозрюють у причетності до вбивста екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, 10 серпня розпочне розглядати суд присяжних. 

Таке рішення ухвалене під час підготовчого засідання у Шевченківському райсуді столиці, повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"Шевченківський райсуд призначив на 10 серпня розгляд справи стосовно убивства Вороненкова за участю суду присяжних", - сказала вона.

Максимець додала, що відповідне клопотання під час підготовчого судового засідання 7 серпня висловили адвокати підозрюваних.

Крім того, Шевченківський райсуд столиці задовольнив клопотання представника державного обвинувачення про продовження тримання під вартою Лося і Тарасенка до 5 жовтня поточного року.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року, у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Деніса Вороненкова.

Читайте також: Засідання у справі убивства Вороненкова перенесли на 7 серпня

У травні 2018 року слідство у цій справі було завершено. За даними ГПУ, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через колишнього цивільного чоловіка його дружини Марії Максакової, кримінального авторитета з Башкирії Володимира Тюріна.

Повідомлено про підозру організатору злочину та п’ятьом співучасникам. Зокрема, прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Ярославу Тарасенку за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України, Олександру Лосю - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора убивства та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-