Засідання у справі убивства Вороненкова перенесли на 7 серпня

Засідання у справі убивства Вороненкова перенесли на 7 серпня

Укрінформ
 Шевченківський райсуд столиці переніс на 7 серпня підготовче засідання у справі убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. 

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

Вона розповіла, що колегія суддів вирішила перенести підготовче засідання, оскільки один з підозрюваних у причетності до цього убивства Ярослав Тарасенко, який втратив свідомість у залі суду, іще перебуває в медзакладі.

"Тарасенко перебуває у медичному закладі, в спецпалаті під охороною. Завтра планується його доставка на  засідання, яке суд призначив на 10 ранку", - сказала вона.

Максимець також додала, що оскільки  адвокат іншого підозрюваного у цій справі - Олександра Лося 7 серпня не зможе взяти участь у судовому засіданні через  задіяність в іншому судовому процесі,  суд звернувся до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги з проханням надати йому державного адвоката.

Як повідомлялося, під час підготовчого засідання 6 серпня підозрюваний  Тарасенко знепритомнів. Згодом він прийшов до тями і його забрала "швидка" на обстеження. У зв'язку з цим суд оголосив перерву до 16 год. 30 хв. 

У середині липня столична прокуратура повторно внесла до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт у справі вбивства Вороненкова, виправивши технічні неточності, вказані судом.

13 червня 2018 року Шевченківський районний суд Києва повернув прокурору обвинувальний акт щодо Ярослава Тарасенка та Олександра Лося, підозрюваних у вбивстві екс-депутата Державної Думи Російської Федерації Дениса Вороненкова.

23 березня 2017 року у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Деніса Вороненкова.

У травні 2018 року слідство у справі убивства Вороненкова було завершено.

У цій справі повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам. Їх дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: підозрюваний знепритомнів у суді

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Тарасенку Ярославу Миколайовичу — за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України та Лосю Олександру Сергійовичу — за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

За даними ГПУ, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через колишнього цивільного чоловіка Максакової, кримінального авторитета з Башкирії Володимира Тюріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-