Вбивство Вороненкова: підозрюваний знепритомнів у суді

Вбивство Вороненкова: підозрюваний знепритомнів у суді

Укрінформ
У Шевченківському райсуді столиці під час підготовчого засідання у справі убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова знепритомнів підозрюваний у причетності до цього злочину Ярослав Тарасенко.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

"Під час підготовчого засідання Ярослав Тарасенко знепритомнів. Згодом він прийшов до тями і його забрала "швидка" на обстеження. У зв'язку з цим суд оголосив перерву до 16. год. 30 хв. Після цього суд вирішуватиме чи продовжувати засідання", - розповіла вона.

Максимець також додала, що у ході підготовчого засідання 6 серпня інтереси Тарасенка представляє адвокат, наданий Регіональним центром з надання безоплатної вторинної допомоги.

Вона пояснила, що Шевченківський райсуд звернувся з проханням надати безкоштовного адвоката, оскільки 3 серпня на судове засідання не з'явився захисник Тарасенка Владислав Добош, який перебуває у відпустці.

У свою чергу Добош зазначив у коментарі Укрінформу, що його підзахисний втратив свідомість, оскільки на знак протесту голодує вже 13 днів.

"Це реакція Тарасенка на недотримання його прав з боку суду та сторони обвинувачення. Ця справа політизована. Відповідно політика переважає права людини", - сказав він.

Адвокат пояснив, що його підзахисний Тарасенко обурений відсутністю належного медичного захисту, а також не надання йому достатнього часу для ознайомлення з матеріалами справи і документами, які вручаються. Також підозрюваному не подобається, що скарги сторони захисту вчасно не розглядаються в суді. "У нас не розглянуті деякі апеляції на обрання запобіжних заходів ще у березні. Водночас суд розглядає клопотання прокуратури протягом декількох діб", - додав адвокат.

Як повідомлялося, у середині липня столична прокуратура повторно внесла до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт у справі вбивства Вороненкова, виправивши технічні неточності, вказані судом.

13 червня 2018 року Шевченківський районний суд Києва повернув прокурору обвинувальний акт щодо Ярослава Тарасенка та Олександра Лося, підозрюваних у вбивстві екс-депутата Державної Думи Російської Федерації Дениса Вороненкова.

23 березня 2017 року у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Деніса Вороненкова.

У травні 2018 року слідство у справі убивства Вороненкова було завершено.

У цій справі повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам. Їх дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Тарасенку Ярославу Миколайовичу — за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України та Лосю Олександру Сергійовичу — за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: суд повернув обвинувальний акт на доопрацювання

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

За даними ГПУ, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через колишнього цивільного чоловіка Максакової, кримінального авторитета з Башкирії Володимира Тюріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-