В Україну заборонили ввезення підручника, де Київ охрестили

В Україну заборонили ввезення підручника, де Київ охрестили "столицею Росії"

Укрінформ
Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення з Росії ще двох книг за пропаганду держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

“Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Видавництво «Арій» та ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу на ввезення з території РФ двох книг, у яких присутня пропаганда держави-агресора”, - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що відмову надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, за даними відомства, у підручнику Марини Гацкевича «Английский язык для школьников и абитуриентов: топики, упражнения, диалоги», який мало намір завести в Україну ТОВ «Видавництво «Арій», у текстах для перекладу з англійської стверджується, що Київ був столицею Росії, а також фальсифікуються інші історичні факти. Експерти вважають ці «історичні помилки» проявом пропагандистських маніпулятивних технологій держави-агресора.

В іншій книзі - «Шпионки. 12 женщин, рискнувши всем», на ввезення якої Держкомтелерадіо не дав дозволу ТОВ «Якабу Трейд», присутні ознаки пропаганди держави-агресора, зокрема, її силових структур.

Читайте також: Пропаганда "з любов'ю": в Україну не пустили російську книжку

Таким чином, згідно з повідомленням, станом на 7 серпня 2018 року Держкомтелерадіо видав 63 відмови у дозволах на ввезення видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу.

Як повідомлялося, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету міністрів № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-