Справа 2 травня: апеляцію на виправдальний вирок відклали вже вп'яте

Справа 2 травня: апеляцію на виправдальний вирок відклали вже вп'яте

Укрінформ
Початок розгляду апеляції на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року щодо одеської «справи 2 травня», яку мали розглядати у Миколаєві, відкладено вже п’ятий раз.

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Миколаївської області.

«У провадженні Апеляційного суду Миколаївської області знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно групи осіб, яких виправдано у зв'язку з недоведеністю злочину. 6 серпня 2018 року колегія суддів знову оголосила перерву у даній справі», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що судове засідання провадиться у режимі відеоконференції, отож частина учасників процесу знаходилися в Апеляційному суді Одеської області. У зв’язку з невідповідністю версій програм для відеоконференц-зв’язку «TrueConf», неможливо налагодити звуковідтворення з Апеляційним судом Одеської області. Тому прийнято рішення про оголошення перерви до 10 вересня 2018 року.

Читайте також: "Група 2 травня" розповіла в Ризі про трагічні події в Одесі в 2014 році

Це вже не перше судове засідання, яке відкладається через неявку підозрюваних, адже у справі фігурує 19 осіб. 27 лютого цього року Апеляційний суд відклав початок розгляду провадження у зв’язку з неявкою більшої частини підозрюваних. Тоді до суду доставили лише одного підозрюваного.

23 квітня до суду з'явилося четверо, двоє з яких доставлено конвоєм. 11 червня на розгляд апеляції зявилося лише шестеро фігурантів. 23 липня розпочати розгляд справи по суті колегії знову не вдалося, оскільки на судове засідання з 19 виправданих осіб прибуло лише 4 особи. І ось знову суд не відбувся, цього разу вже з технічних причин.

Як повідомляв Укрінформ, кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокуратури Одеської області на виправдувальний вирок відносно деяких осіб надійшло з Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ до Апеляційного суду Миколаївської області. За версією сторони обвинувачення, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в Одесі вони підбурили групу осіб до участі у масових заворушеннях та зорганізували їх (так звана "справа 2 травня").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-