МЗС підтверджує українське громадянство Костенка

МЗС підтверджує українське громадянство Костенка

Офіційно
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України офіційно підтвердили, що звільнений з російської колонії кримський активіст Олександр Костенко є громадянином України і в'їхав на територію держави після відбування покарання за українським паспортом. 

Про це заявив на брифінгу в понеділок, 6 серпня, державний секретар МЗС Андрій Заяць у відповідь на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити офіційно, що Олександр Костенко є громадянином України, і це визнано також російськими органами, і в'їхав він на територію України за своїм українським паспортом, тому в цьому аспекті двозначності для нас не було і зараз немає", - сказав Заяць.

Він відмовився коментувати повідомлення ЗМІ про затримання Костенка у 2014 році Службою безпеки України і його нинішній правовий статус у тій справі, зауваживши, що МЗС не є правоохоронним органом і не дає правових оцінок. 

Читайте також: У Костенка зламана рука - йому потрібна меддопомога

"Функція МЗС - забезпечити його (Костенка - ред.) звільнення і безпечне перевезення на територію України, що відповідало його вільному волевиявленню. Оскільки він на території України - наша функція виконана. Якщо у правоохоронних органів України до нього є питання, то вони в рамках процесуального законодавства їх поставлять", - зазначив держсекретар МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Костенко 3 серпня вийшов з російської колонії після відбування покарання нібито за те, що він травмував співробітника кримського "Беркуту" під час Євромайдану в Києві. Разом із українськими дипломатами Костенко 6 серпня перетнули кордон РФ та України і вже увечері мають бути у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-