В Opendatabot порахували, скільки злочинів в Україні сталося під впливом оковитої

В Opendatabot порахували, скільки злочинів в Україні сталося під впливом оковитої

Укрінформ
В Україні за останні п'ять років під дією алкоголю було вчинено понад 120 тисяч злочинів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор з комунікацій сервісу Opendatabot Дарина Даниленко.

"Ми отримали дані щодо кількості злочинів, вчинених під дією алкоголю - 122 087 злочинів за останні 5 років. Що цікаво відмітити: чи не вперше Київ не в перших лавах, лише на шостому місці. На перших місцях за кількістю таких злочинів  - Донецька, Харківська, Запорізька, Дніпропетровська та Луганська області", - розповіла вона.

Читайте також: Операція "Перевізник": впіймали вже 21 водія автобуса на підпитку

Даниленко зауважила, що, проаналізувавши отримані дані від прокуратури, вона помітила тенденцію до зменшення кількості таких злочинів.

"Кількість п'яних злочинів щороку зменшується. Чи це проблеми зі статистикою, чи такі правопорушення гірше реєструють, чи справді ситуація покращується - поки незрозуміло", - додала представниця Opendatabot.

Читайте також: На Київщині вилучили партію алкогольного фальсифікату

Даниленко зазначила, що, відповідно до отриманих даних, у 2013 році зафіксували 34 443 кримінальних правопорушення, здійснених під впливом алкоголю, у 2017 - вже 15 135, а за останні півроку – 6 998.

"Найчастіше під дією алкоголю люди вчиняють злочини проти власності. Усього за останні п’ять років таких злочинів відбулося 54 231", - додала вона.

Читайте також: Поліції довелося стріляти по “п’яній” фурі, аби запобігти катастрофі

На другому місці – злочини проти життя і здоров’я людини - 41 915, на третьому – злочини проти безпеки руху (в тому числі ДТП, скоєні у стані алкогольного сп’яніння) - 9 122.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-