На Київщині вилучили партію алкогольного фальсифікату

На Київщині вилучили партію алкогольного фальсифікату

Укрінформ
Правоохоронці вилучили партію алкогольного фальсифікату, а також виявили рідину, що містить етиловий спирт і метанол та використовувалася для масового виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Під час санкціонованого обшуку в одному з приміщень, яке займало комерційне підприємство, правоохоронцями було виявлено понад 85 тисяч літрів спирту, орієнтовною вартістю 21,2 млн грн, а також обладнання для незаконного виготовлення алкогольної продукції, барвники, вимірювачі спирту і чорнові записи, які вказують на злочинну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Операція "Перевізник": впіймали вже 21 водія автобуса на підпитку

Експертиза, яка була проведена за відібраними зразками, показала, що знайдені рідини містять в своєму складі етиловий спирт (етанол), ацетальдегід, вищі спирти, ефіри і метанол.

Читайте також: МОЗ запустило e-mail розсилку про здоровий спосіб життя

Нагадаємо: етиловий спирт викликає небезпечну для життя токсичну дію, яка спрямована переважно на придушення дихального центру і подальший параліч його діяльності. Наявність у вилучених рідинах домішок у вигляді ацетальдегіду, вищих спиртів, ефірів та метилового спирту підвищує токсичний вплив алкоголю на організм людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-