Міноборони нарахувало штрафів на мільйон за незбудовані гуртожитки

Міноборони нарахувало штрафів на мільйон за незбудовані гуртожитки

Укрінформ
Міноборони розриває договори з низкою компаній, які не виконують своїх зобов’язань щодо спорудження 184 гуртожитків, а за грубе порушення строків підрядникам нараховано штрафів суму понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомив на брифінгу в прес-центрі МОУ заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил полковник Олександр Чергінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З метою досудового врегулювання спору замовниками Міністерства оборони України до підрядників, які грубо порушують строки виконання етапів будівництва, надіслано претензії з нарахуванням штрафних санкцій на загальну суму більше 1 млн грн. На цей час будівельними компаніями вже сплачено понад 110 тис. грн штрафних санкцій”, - сказав Чергінець.

За його словами, деякі підрядники порушують передбачені договорами терміни виконання будівельних робіт, що створює передумови несвоєчасного завершення будівництва об’єктів в цілому. Наразі підготовлені документи на розірвання Міністерством оборони 4 контрактів в односторонньому порядку відповідно до умов договорів. Крім того, з однією компанією договір вже розірвано та проведено повторну процедуру закупівлі.

Читайте також: Для контрактників до кінця року збудують 122 казарми - Міноборони

Чергінець розповів про конкретні випадки невиконання суб’єктами господарювання взятих на себе зобов’язань на окремих об’єктах Збройних сил. Зокрема, товариством з обмеженою відповідальністю “Перша будівельно-монтажна група” укладено 13 договорів підряду, з яких по 10 об’єктах роботи виконуються із запізненням з вини суб’єкта господарювання. МОУ направило листи щодо прискорення темпів будівництва і дотримання календарних графіків виконання робіт по 10 об’єктах та претензії по 2 об’єктах, готує документи на розірвання договорів по 2 об’єктах (м. Новоград-Волинський).

МОУ також має намір розірвати укладений із ТОВ “БМС БУД”договір підряду на будівництво гуртожитку у Конотопі, де роботи виконуються із запізненням.

Натомість дочірнім підприємством «Фаворит ОПТ АТЗТ “Фаворит” укладено 2 договори підряду, з яких по 1 об’єкту (смт Гончарівське) роботи виконуються із запізненням. Готуються документи на розірвання договору.

ТОВ “ФПК-Портал-Буд” уклало 7 договорів підряду, з яких по 2 об’єктах роботи виконуються із запізненням, і у цьому зв'язку направлено претензії.

Приватним підприємством “Сучасні будівельні технології — 12” укладено 3 договори підряду, з яких по 3 об’єктах у с. Теребовля роботи виконуються із запізненням. Міноборони направило листи щодо прискорення темпів будівництва та 3 претензії щодо притягнення генерального підрядника до відповідальності шляхом нарахування пені.

ТОВ “ВізіН РІЧ” укладено 1 договір підряду по об’єкту у м. Очаків, на якому роботи виконувались із запізненням. Договір уже розірвано в односторонньому порядку Міністерством оборони та проведено повторну процедуру закупівлі.

Міноборони докладатиме максимальних зусиль для боротьби з забудовниками, які не виконують своїх зобов’язань, з відповідним відшкодуванням за зриви строків будівельних робіт та переданням матеріалів до правоохоронних органів для прийняття правового рішення”, — наголосив полковник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-