Цигикал хоче повернути кримінальну відповідальність  за незаконний перетин кордону

Цигикал хоче повернути кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

Укрінформ
Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал виступає за запровадження в Україні кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону.

Про це він сказав в інтерв'ю Главкому.

"В Україні дуже ліберальне міграційне законодавство. У нас немає кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону, вона була скасована в 2012 році. Це була 331 стаття ККУ, яка передбачала від 3 до 5 років позбавлення волі, а сьогодні у нас є кримінальна відповідальність тільки щодо організаторів переправлення осіб через кордон. За незаконний перетин кордону у Росії дають шість років, в Україні лише штраф в кілька тисяч", - підкреслив Цигикал.

Читайте також: Біометричний контроль на кордоні вже пройшли 240 тисяч росіян

При цьому він зауважив, що коли росіяни викрали двох українських прикордонників на Сумській ділянці кордону, то вони їм відразу "пообіцяли" до шести років позбавлення волі за незаконний перетин кордону. "А у нас за це тільки штраф в розмірі від 3400 до 8500 гривень. І це в країні, яка сьогодні воює. Тобто це питання має вирішуватись на рівні парламенту та уряду", - наголосив голова ДПСУ, водночас нагадавши, що Україна тоді обміняла своїх викрадених офіцерів на двох російських прикордонників, яких затримали поблизу Криму.

Цигиhttps://www.ukrinform.ua/tag-tsygykalкал також зауважив, що порівняно з 2017 роком кількість подорожуючих з Росії до України зменшилась на 20%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-