Порошенко схвалив угоду з Фінляндією про підтримку школи

Порошенко схвалив угоду з Фінляндією про підтримку школи

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про ратифікацію Угоди між урядом України та урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

«Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію угоди між урядом України та урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи», ухвалений Верховною Радою України 3 липня 2018 року», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Порошенко підписав закони про міжнародне співробітництво щодо катастрофи МН17

Угоду між урядом України та урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи» підписано 5 березня 2018 року в Києві. 

Зазначається, що документ є правовою основою для ефективної реалізації проекту «Фінська підтримка реформи української школи» та залучення коштів технічної допомоги уряду Фінляндії на підтримку реформування загальної середньої освіти в Україні.

Як повідомлялося, угода передбачає надання Україні Фінляндією шести мільйонів євро безповоротної допомоги.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, ці гроші підуть на підвищення кваліфікації вчителів, зокрема на модернізацію підготовки педагогічної освіти в університетах; на розробку електронних навчальних матеріалів для національної електронної платформи, а також для забезпечення комунікації щодо питань реформи з усіма зацікавленими особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-