Порошенко підписав закони про міжнародне співробітництво щодо катастрофи МН17

Порошенко підписав закони про міжнародне співробітництво щодо катастрофи МН17

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон про міжнародне співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закони "Про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року" та "Про виконання Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що Угоду між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року, було підписано 7 липня 2017 року в Таллінні.

Ратифікація цієї Угоди та імплементація її положень у національне законодавство забезпечує співробітництво між компетентними органами обох держав, визначає порядок та особливості виконання окремих процесуальних дій у рамках Угоди з метою здійснення ефективного кримінального переслідування і засудження осіб, причетних до збиття літака, у рамках судової системи Нідерландів. Зокрема, особливості передання Україною до Королівства Нідерландів кримінального провадження, виконання запиту компетентного органу Королівства Нідерландів про забезпечення участі особи як обвинуваченого у судовому провадженні на території Королівства Нідерландів у режимі відео-конференції, виконання запиту компетентного органу Королівства Нідерландів про допит свідка або експерта у режимі відео-конференції.

12 липня Верховна Рада ухвалила закон про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року.

Читайте також: Держдеп США готував заяву до річниці MH17, але не опублікував її — ЗМІ

Як повідомлялося, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої проросійськими бойовиками території на сході України.

Крім того, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що "Бук", із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-