Абітурієнти за тиждень подали у виші понад мільйон заяв

Абітурієнти за тиждень подали у виші понад мільйон заяв

Укрінформ
В Україні за тиждень вступної кампанії в заклади вищої освіти вступники подали більше 1 млн заяв.

Про це сказав заступник міністра освіти та науки Юрій Рашкевич на брифінгу, присвяченому перебігу вступної кампанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На ранок 19 липня понад 150 тисяч вступників зареєстрували електронні кабінети. Очікується, що ще 5-7 тисяч вступників зареєструють їх. Практично більше 90% вступників вже створили електронні кабінети. Близько 130 тисяч вже подали через них заяви. На сьогоднішній ранок ми маємо приблизно 1 млн заяв на бакалавра, магістра та молодшого спеціаліста, - відзначив Рашкевич.

Читайте також: Вступна кампанія для абітурієнтів з Криму та Донбасу триватиме до 28 вересня

Він уточнив що на бакалаврат подали близько 600 тис. заяв, у магістратуру близько 200 тисяч, на кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста близько 220 тисяч заяв. Із загальної кількості заяв більше 600 тисяч були подані в електронній формі, 400 тис. - у паперовій формі. В середньому, за словами заступника міністра, вступники подають по 4 заяви.

Читайте також: Вступна кампанія: 1 серпня назвуть кількість бюджетних місць у вишах

Він нагадав, що останній день створення електронних кабінетів - 25 липня. Подача документів на освітній рівень бакалавра на базі повної середньої освіти триває до 26 липня. Зарахування на місця державного замовлення при умові виконання вимог до вступу відбудеться не пізніше 7 серпня, коли оприлюднюються рейтингові списки вступників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-