Вступна кампанія: 1 серпня назвуть кількість бюджетних місць у вишах

Вступна кампанія: 1 серпня назвуть кількість бюджетних місць у вишах

Укрінформ
Адресне розміщення державного замовлення по закладах вищої освіти буде оголошено 1 серпня. Бюджетні місця отримають вступники з найвищими конкурсними балами.

Про це сказав директор Департаменту вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров на брифінгу, присвяченому перебігу вступної кампанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1 серпня буде оголошено адресне розміщення державного замовлення. Є два ключових принципи розміщення державного замовлення. Рекомендації до зарахування на бюджетні місця на конкурсних засадах отримають вступники, які мають більший, порівняно з іншими, конкурсний бал. Потім ці вступники приносять ці місця до закладів вищої освіти. Другий ключовий принцип - це рекомендація до зарахування за найвищою пріоритетністю, за якою для цього вистачає балів, а заяви з меншою пріоритетністю вже не розглядаються, що дозволяє надати рекомендації на бюджетні місця наступним у рейтинговому списку вступникам", - сказав Шаров.

Шаров нагадав, що адресне розміщення державного замовлення у заклади вищої освіти здійснюється з 2015 року, з 2016 року при цьому використовуються умови широкого конкурсу. 1 серпня виші мають оприлюднити рейтингові списки вступників, вступники мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 12 години 6 серпня, а зарахування на бюджет має відбутися не пізніше 12 години 7 серпня.

Також Шаров повідомив, що ті вступники, які відносяться до пільгових категорій, але не отримали бюджетного місця в широкому конкурсі, можуть укласти контракт з обраним закладом вищої освіти, принести туди всі документи, а також документи про пільги. Вони можуть бути переведені на вакантні бюджетні місця після того, як на бюджет будуть зараховані вступники з найвищими балами.

Читайте також: Вступна кампанія: заяви дев'яти тисяч абітурієнтів "завернули" для уточнень

"Ті вступники, які не отримають бюджетних місць, якщо вони відносяться до пільгових категорій громадян, повинні укласти договір з тим закладом вищої освіти, де хочуть навчатися, принести туди всі документи, а також документи про пільги. До 18 серпня, відповідно умов до прийому, здійснюється процедура переведення контрактників на вакантні бюджетні місця. В першу чергу переводяться пільговики, а зі спеціальностей технічних та природничих, яким надається державна підтримка, також мають право на це переведення і черговики зі рейтингового списку. ...В першу чергу без будь-яких обмежень переводяться діти загиблих захисників України, потім інші категорії", - сказав Шаров.

Зарахування вступників на контракт буде відбуватися до 30 вересня.

Детальна інформація про пільгові категорії громадян та умови їх зарахування до закладів вищої освіти розміщена на сайті Міністерства освіти та науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-