Кваліфікаційна комісія вже “забракувала” 10% суддів

Кваліфікаційна комісія вже “забракувала” 10% суддів

Укрінформ
За результатами девяти місяців кваліфікаційного оцінювання ВККСУ визнала такими, що не відповідають займаній посаді 10% суддів.

Про це повідомляє Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

"Станом на 11 липня 2018 року за підсумками дев'яти місяців проведення кваліфікаційного оцінювання суддів України визначено результати 1180 суддів місцевих та апеляційних судів. Успішно пройшли оцінювання та підтвердили відповідність займаній посаді 974 судді, або 82%. Інші 206 суддів, або 18%, підлягають звільненню або вже звільнені, зокрема: 93 судді, або 8%, звільнено за власним бажанням під час процедури оцінювання; 113 суддів, або 10%, не підтвердили відповідності займаній посаді: 78 суддів не склали іспитів, 35 - не пройшли співбесід із членами Комісії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суддів, для яких розпочато оцінювання, але немає остаточних результатів з причин оголошення перерви або зупинення кваліфікаційного оцінювання, – 252.

"Найближчими тижнями Комісія почне важливу процедуру для роботи судової системи – переведення без конкурсу суддів, які успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання, у новостворені суди першої та другої інстанцій. Зважаючи на кадрову нестачу суддів та надмірне навантаження у судах через звільнення та закінчення повноважень у суддів-п’ятирічок, ця процедура покращить роботу місцевих судів та доступ громадян до правосуддя. Будемо намагатись провести цю процедуру максимально швидко", — зазначив Голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Читайте також: ВККС визнала такими, що відповідають займаній посаді, ще 22 суддів

У ВККСУ нагадали, що кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України. Як зазначається, для першої тисячі суддів оцінювання оголошено 20 жовтня 2017 року і триває вже дев’ять місяців. Із числа суддів, які пройшли оцінювання, 242 судді – "п’ятирічки", в яких закінчились повноваження, вже рекомендовані Вищій раді правосуддя для призначення на посади. Це дозволить відновити або розвантажити роботу судів. Наразі судді з першої групи перебувають на останньому етапі кваліфікаційного оцінювання – співбесіди та аналізу досьє. Друга група суддів склала іспити та на сьогодні проходить тестування морально-психологічних якостей. Третя група, рішення щодо якої ухвалено 7 червня 2018 року, – це 2188 суддів, які розпочали складати іспити 2 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-