"Вбивчі Молоти": Рахункова палата перевірить підприємства Укроборонпрому

Укрінформ
Рахункова палата перевірить низку підприємств "Укроборонпрому", серед яких і київський завод "Маяк" - виробник мінометів "Молот".

Про це Укрінформу повідомили в управлінні інформаційної політики Рахункової палати з посиланням на голову відомства Валерія Пацкана.

"Рахункова палата перевірить підприємства Укроборонпрому, серед яких і завод "Маяк", де виготовляють міномет "Молот", - йдеться у повідомленні.

"Рахункова палата найближчим часом перевірить київські заводи "Маяк", "Радар" і "Квант", які входить до державного концерну "Укроборонпром". Саме на "Маяку" виготовляються "вбивчі Молоти". Нещодавно на Рівненському полігоні під час навчань розірвався міномет "Молот" - троє військовослужбовців 128-ї бригади загинули, ще 9 поранені, у важкому стані. Загиблі - хлопці з Закарпаття", - нагадав голова Рахункової палати.

Читайте також: Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив застосовувати міномети "Молот"

Пацкан висловив співчуття родинам загиблих.

"Ми не зможемо зменшити їхнє горе, але ми можемо і повинні  перевірити це підприємство та поінформувати суспільство про результати", - сказав він, пообіцявши особисто тримати це питання на контролі.

Як повідомили у відомстві, аудит, за який відповідальна член Рахункової палати Ірина Іванова, стосуватиметься ефективності використання та розпорядження майном державними підприємствами, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром", що має фінансові наслідки для державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-