Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив застосовувати міномети

Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив застосовувати міномети "Молот"

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку та головнокомандувачу ЗСУ Віктору Муженку не застосовувати міномети, внаслідок вибуху якого загинули військовослужбовці на навчаннях, до завершення розслідування.

Про це він заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди святкування 70-річчя заводу цивільної авіації в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пану міністру оборони, генералу армії України Степану Тимофійовичу Полтораку, начальнику генерального штабу України, генералу армії України Віктору Муженку я доручаю терміново розібратися в причинах зазначеної трагедії і терміново наступного тижня мені доповісти і вжити вичерпних заходів для того, щоб ми не допускали їх знову.

Даю доручення, шановний Степан Тимофійович і Віктор Миколайович, на навчаннях до завершення розслідування зазначені міномети не застосовувати. Доповісти мені наприкінці наступного тижня перші результати розслідування", - наголосив Порошенко.

Президент вшанував хвилиною мовчання загиблих і побажав одужання тим, хто отримав поранення.

"Ми маємо все робити для того, щоб берегти життя кожного українського воїна", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненському загальновійськовому полігоні внаслідок розриву міномета загинуло троє військовослужбовців. Ще дев'ятеро поранені.

Читайте також: Безпековий комітет у середу розгляне ситуацію на Рівненському полігоні - Фріз

Нагадаємо, 6 липня о 05.55 на Рівненському загальновійськовому полігоні сталася надзвичайна подія, внаслідок якої загинуло троє військовослужбовців. Ще дев'ятеро поранені. Рішенням командувача Сухопутних військ Збройних Сил України бригадні тактичні навчання призупинено. Призначено службове розслідування щодо причин того, що сталося на вогневій позиції. На даний час обставини трагічного випадку з'ясовуються.

Як повідомляє у Facebook журналістка Ольга Решетилова, йдеться про міномет "Молот", від розриву якого неодноразово гинули військові. За її словами, "експерти-металознавці стверджують, що марка сталі в стволі не відповідає технічним характеристикам, вона м‘якша, ніж це повинно бути".

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-