Безпековий комітет у середу розгляне ситуацію на Рівненському полігоні - Фріз

Безпековий комітет у середу розгляне ситуацію на Рівненському полігоні - Фріз

Ексклюзив
Укрінформ
Член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, голова постійної делегації у ПА НАТО Ірина Фріз запевнила, що надзвичайну ситуацію, яка сталася на Рівненському полігоні, профільний комітет розгляне у середу, 11 липня.

Про це вона повідомила в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Думаю, варто проводити не термінове засідання (комітету), а таке, на якому вже будуть представлені хоча б попередні результати розслідування. Наскільки я зрозуміла з повідомлення прес-служби Міноборони, відповідне розслідування розпочате, навчання припинені, і ми маємо з'ясувати причини. Тому збиратися зараз, щоб заслухати якісь оглядові матеріали, - недоречно. Варто розглядати вже з викликом усіх зацікавлених і всіх причетних до цього сторін, для того, щоб заслухати інформацію вже в повному обсязі і відповідним чином робити висновки, тому що, на превеликий жаль, це вже не перший випадок вибуху міномету... Я впевнена, що наступного тижня в середу це питання вже можна буде порушувати на засіданні комітету», - прокоментувала Фріз.

Водночас вона уточнила, що 6 липня відбудеться щомісячна зустріч міністра оборони Степана Полторака з депутатським корпусом, під час якої це питання також буде порушено.

Читайте також: Міноборони назвало основну версію вибуху на Рівненському полігоні

«Зі свого боку я і, думаю, не лише я, будемо порушувати це питання і відповідно матимемо розуміння, на коли вони розраховують представити попередні результати розслідування і коли готові взагалі звітувати про те, що сталося», - зауважила Фріз.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня о 05.55 на Рівненському загальновійськовому полігоні сталася надзвичайна подія, внаслідок якої загинуло троє військовослужбовців. Ще дев'ятеро поранені. Рішенням командувача Сухопутних військ Збройних Сил України бригадні тактичні навчання призупинено. Призначено службове розслідування щодо причин того, що сталося на вогневій позиції. На даний час обставини трагічного випадку з'ясовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-