Український уряд підписав угоду з

Український уряд підписав угоду з "ООН Жінки"

Укрінформ
Кабінет міністрів України уклав угоду зі структурою "ООН Жінки" (UN Women), що дасть змогу ефективніше втілювати у життя проекти для досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Підписання документа відбулося на брифінгу в Будинку уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із підписанням цієї угоди ми очікуємо на ще ширшу підтримку та партнерство ООН Жінки у боротьбі за соціальну справедливість та покращення життя кожної жінки й дівчинки в нашій країні“, - сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка поставила свій підпис під документом від КМУ.

За її словами, реалізація угоди створить юридичні підстави для надання Офісу ООН "Жінки в Україні" таких самих прав, що мають інші організації та програми ООН в Україні – ЮНІСЕФ, ЮНЕП.

Віце-прем'єр-міністр наголосила, що питання гендерної рівності протягом останніх 1,5 року проходить наскрізною темою діяльності уряду, адже гендерна рівність є конкретним фактором економічного та суспільного розвитку та індикаторів зрілості держави. Вперше у плані дій Кабміну акцентовано увагу на гендерних пріоритетах, додала вона.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що підтримка структури "ООН Жінки" є надзвичайно важливою для уряду під час розробки та впровадження політики, здійснення реформ та для законодавчої роботи з метою подолання множинної дискримінації, з якою українські жінки та дівчата з вразливих груп стикаються щодня.

"Для ООН Жінки це привілей - бути партнером уряду України в його зусиллях з розширення прав і можливостей жінок і дівчат в усіх сферах життя. Протягом останніх чотирьох років жінки та дівчата України стикнулися з труднощами безперецендентного масштабу за часи історії незалежності. Країна також зазнала швидких змін у своєму політичному, соціальному та економічному ландшафті. Тим не менше, уряд ніколи не використовував це як привід для того, щоб ігнорувати питання дотримання прав жінок і розширення їх можливостей", - сказала голова Офісу "ООН Жінки" в Україні Анастасія Дівінська, яка також підписала документ.

Це структура Організації Об'єднаних Націй, яка зосереджує свої зусилля на досягненні гендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок.

Читайте також: У Канаді може з'явитися посол із питань гендерної рівності - ЗМІ

Структура "ООН Жінки" надає підтримку державам-членам ООН у встановленні глобальних стандартів для досягнення гендерної рівності та працює разом з державними органами та громадянським суспільством над розробкою законів, стратегій, програм та послуг для дотримання цих стандартів.

Офіси структури "ООН Жінки" на рівні країн активно працюють у всіх регіонах світу, спрямовуючи конкретні дії на допомогу жінкам у відстоюванні своїх прав та розширенні своїх можливостей.

Загалом члени цієї організації зосереджують зусилля на п'яти пріоритетних напрямках: зміцнення жіночого лідерства та підтримка участі жінок у політичних процесах, ліквідація насильства щодо жінок та дівчат, залучення жінок на всіх етапах розбудови миру та безпеки, гуманітарних дій, розширення економічних можливостей жінок, також забезпечення належної уваги до питань гендерної рівності в процесах планування та складання бюджетів.

Офіс "ООН Жінки" в Україні розпочав свою роботу у жовтні 2015 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-