Україна сьогодні є конкурентною на світовому ринку авіації - Порошенко

Україна сьогодні є конкурентною на світовому ринку авіації - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна сьогодні є конкурентною на світовому авіаційному ринку і має вагомі перспективи, аби зміцнювати свої позиції. 

Про це він заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди святкування 70-річчя заводу цивільної авіації в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже небагато країн у світі можуть похвалитися наявністю в себе авіабудівних і авіаремонтних підприємств. Авіаційна галузь - це знак якості для країни. Символ приналежності до виняткового клубу розвинених держав. Адже авіаційна галузь - це інновації, високі технології та найвищий фаховий вишкіл спеціалістів. Доки країна будує літаки і здатна їх відновлювати та модернізувати, - доти вона лишається рівною серед рівних на високотехнологічних ринках і є перспективним партнером", - сказав Порошенко.

Президент привітав із 70-річним ювілеєм одне з провідних авіаремонтних підприємств в Україні - «Завод 410 ЦА».

Читайте також: Українська армія отримала модернізований літак-лабораторію Ан-26

"Будувати, обслуговувати та ремонтувати авіаційну техніку завжди було справою кращих. Внесок у розвиток України вашого 410-го заводу - капремонт понад шести тисяч літаків і сорока тисяч авіадвигунів. Це солідний здобуток. Це найвищий рівень безпеки польотів в Україні і за її межами. І це залізна професійна репутація кожного з вас", - наголосив Президент.

Порошенко зауважив, що заводом цивільної авіації відновлено чимало літаків авіаційного парку Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також для наших зарубіжних партнерів у рамках міжнародної співпраці.

"Ми віддаємо шану людям, які заклали фундамент літакобудівної галузі, сконструювали та побудували зразки авіаційної техніки, які й сьогодні є основою нашого авіаційного парку та відомі далеко за межами України. Ви гідно наслідуєте їхній досвід, відповідаючи на виклик сучасних ринків", - додав Президент.

ДП «Завод 410 цивільної авіації»  — державне підприємство авіаційної промисловості України, розташоване в Києві. Підприємство здійснює діагностику, ремонт, технічне обслуговування, переобладнання та модернізацію літаків і вертольотів. Входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-