Лист Стецю про

Лист Стецю про "дискредитацію відпочинку в Криму" є фейком - МІП

Укрінформ
Інформація про те, що глава МінТОТ Вадим Черниш нібито написав листа міністру інформполітики Юрію Стецю із закликом дискредитувати за допомогою українських ЗМІ "відпочинок у Криму" є фейком.

Відповідну заяву поширила прес-служба МІП.

Як зазначається, 2 липня на одному з російських веб-ресурсів з’явилася інформація про те, що Черниш нібито написав листа Стецю із закликом дискредитувати за допомогою українських ЗМІ "відпочинок в Криму". На сайті також опубліковано скановану копію псевдодокумента з підробленим підписом Черниша. Джерелом цієї інформації російський дезінформаційний ресурс назвав блог колишнього депутата від "Партії регіонів" Олексія Журавка, який у 2014 році залишив межі України.

"Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Міністерство з питань інформаційної політики України офіційно заявляють, що листа з означеними вихідними даними не існує, його датовано днем, коли в Україні був вихідний – 28.06.2018 року", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, на опублікованому "документі" відсутні необхідні реквізити, і вихідний номер написано вручну, тоді як в офіційному листуванні між міністерствами документам присвоюється номер автоматично – через електронну систему обробки документів.

"Відтак, опубліковано грубу підробку, яку вкинули в мережу Інтернет з метою дезорієнтації мешканців передусім окупованого Криму та решти громадян України", - наголосили у МІП.

Крім того, у повідомленні підкреслюється, що в Міністерстві інформаційної політики відсутні будь-які "напрацьовані механізми висвітлення довіреними ЗМІ та блогерами проблем у необхідному руслі". Крім того, у міністерства відсутні будь-які ботоферми, на чому неодноразово наголошував міністр Юрій Стець. "Міністерство інформаційної політики України у своїй діяльності керується виключно принципами свободи слова та неприпустимості втручання в редакційну політику ЗМІ", - запевнили у відомстві.

Читайте також: Джонсон вражений, як Україні вдається протистояти агресії РФ та фейкам

Там також констатували, що, на жаль, українські ЗМІ долучилися до поширення фейку, що нерідко траплялося протягом останніх чотирьох років і "свідчить про активне втручання російських агентів в український інформаційний простір та використання ними українських ЗМІ в своїх цілях".

"Російська Федерація планомірно застосовує широкий спектр невійськових засобів у протистоянні з Україною, тобто веде гібридну війну, у якій чи не найпотужнішим аспектом є інформаційне поле", - зазначили у МІП.

У міністерстві також закликали українські ЗМІ у своїй діяльності використовувати лише перевірені джерела інформації, що дасть змогу не бути використаним в інформаційній війні держави-агресора проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-