Джонсон вражений, як Україні вдається протистояти агресії РФ та фейкам

Джонсон вражений, як Україні вдається протистояти агресії РФ та фейкам

Укрінформ
Велика Британія стоятиме на боці України як у її протистоянні російській агресії, так і в проведенні внутрішніх реформ.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон на відкритті у Копенгагені в середу міжнародної конференції "Реформи в Україні критичні для стабільності в Європі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Велика Британія буде з вами. Ми - одні з тих, хто підтримує Україну найбільше", - заявив дипломат.

Він поінформував, що його країна наступного року надасть ще 35 млн фунтів стерлінгів у вигляді гуманітарної та технічної допомоги. А також продовжить різноманітні програми, включаючи підготовку військових, підвищення оборонних можливостей, розмінування в зоні конфлікту, допомогу тимчасово переміщеним, протистояння масованій кампанії по дезінформації і проекти з підтримки та підвищення ролі жінок у суспільстві та жінок-жертв насильства.

Джонсон нагадав, що Україна має паралельно вести боротьбу на двох напрямках: протистояти зовнішній агресії та одночасно будувати безпечне і заможне суспільство через внутрішні реформи. "Ці речі пов'язані, немає сенсу, можливо, виграти на полі битви та програти у реформах", - зазначив Джонсон.

Очільник британського форін-офісу запевнив, що всі визнають успіхи уряду у проведенні реформ на тлі безжальної російської агресії. І заявив, що треба нагадати друзям та союзникам по всьому світу про реальність загрози, перед якою стоїть Україна. Джонсон, за його словами, вражений тим, як Україні вдається протистояти цій агресії та нескінченній кампанії з дезінформації.

Читайте також: Могеріні - про російську агресію: Кордони не можуть бути змінені військовою силою

Джонсон наголосив на важливості підтримки темпу реформ. Він зазначив, що Вищий антикорупційний суд повинен вирішувати всі справи в його юрисдикції, включаючи відповідні позови проти деяких рішень судів першої інстанції, суворо карати, зокрема, порушення на виборах.

Щодо наступних виборів, то Джонсон пожартував, що у "великого сусіда" України результати виборів відомі наперед за кілька років, "і в цьому полягає фундаментальна різниця" між двома державами. Українці, за його словами, обрали шлях свободи і демократії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-