ВР

ВР "завернула" квоти на соціальну рекламу із зображеннями військових і волонтерів

Укрінформ
Верховна Рада відхилила проект закону щодо встановлення обов’язкової квоти у 2% на розміщення соціальної реклами з зображенням учасників бойових дій, волонтерів та інших осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Голосування за законопроект у першому читанні та повернення на доопрацювання в профільний комітет чи авторам підтримали не більше 200 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після цього спікер Андрій Парубій оголосив, що проект закону № 7360 відхилено.

Як зазначила одна із авторів документа, народний депутат від Радикальної партії Оксана Корчинська, законопроект передбачав встановлення обов’язку розповсюджувачів зовнішньої реклами, незалежно від їх форми власності, розміщувати соціальну рекламу у вигляді зображень фотографій та інших художніх творів учасників бойових дій, добровольців, волонтерів та осіб, які мають заслуги перед Батьківщиною за участь у бойових діях, осіб, які мають державні нагороди.

"Сьогодні тисячі військовослужбовців ЗСУ, добровольці, волонтери захищають нашу Батьківщину на Сході. Багато хто з них втратив найцінніше — життя. Життя вони віддали за нас з вами, за нашу державу, за Україну. Це найменше, що ми можемо зробити на їхню пам’ять, щоб на наших вулицях була розміщена соціальна реклама з їх фотографіями, щоб наші діти онуки знали справжніх героїв нашої країни", - підкреслила парламентарій.

Читайте також: Рада планує заборонити здорожчання доставки періодики на Донбас

Крім того, Корчинська зауважила, що на період розміщення соціальної реклами із зображенням військових і волонтерів розповсюджувач звільнявся би від сплати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває в державній або комунальній власності.

Відповідно до пояснювальної записки до документа, така реклама повинна була би становити не менше 2% загальної площі поверхонь рекламних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-