Активісти закликають відправляти Павлу Грибу вітання з днем народження

Активісти закликають відправляти Павлу Грибу вітання з днем народження

Політв’язні
Укрінформ
Активісти закликають українців відправляти до російського СІЗО наймолодшому бранцю Кремля Павлу Грибу листи з вітаннями з нагоди його 20-річчя.

Про це повідомляють на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook.

«Сьогодні, 1 липня день народження студента Павла Гриба. Йому виповнюється 20 років. Він зустріне свій ювілей в російській тюрмі... Ми хочемо пробити цю стіну ізоляції та закликаємо усіх небайдужих надіслати Павлу Грибу привітання. Він має знати, що про нього не забули та що ми боремося за звільнення Павла Гриба та усіх заручників Кремля», - йдеться у повідомленні.

При цьому листи просять писати російською мовою і відправляти їх на адресу: "344082, Ростовская область, Ростов-на-Дону, улица Большая Садовая, 31, ФКУ СИЗО-4 ФСИН России, Гриб Павел Игоревич, 01.07.1998 года рождения".

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав до міста Гостомель на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Читайте також: У Росії сказали, коли суд візьметься за справу Павла Гриба

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-