У Росії сказали, коли суд візьметься за справу Павла Гриба

У Росії сказали, коли суд візьметься за справу Павла Гриба

Політв’язні
Укрінформ
Справу незаконного заарештованого Росією 19-річного українця Павла Гриба передано до Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону, який вже 2 липня проведе підготовче слухання у справі, а за два тижні розпочне слухання по суті. 

Про це повідомила російський адвокат Марина Дубровіна під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Стан здоров’я погіршується, тому що протягом усього часу він не отримував необхідної кількості ліків, у нього не було нормального харчування та дієти, яка повинна бути через наявну хворобу. Я дуже прошу тих людей, які можуть приїхати, підтримати Павла у Північно-Кавказькому окружному суді”, - заявила адвокат.

Вона висловила сподівання, що судове засідання буде не закритим.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав до міста Гостомель на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Читайте також: У Росії заблокували переказ грошей на ліки для Павла Гриба

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-