У Росії заблокували переказ грошей на ліки для Павла Гриба

У Росії заблокували переказ грошей на ліки для Павла Гриба

Укрінформ
Держфінмоніторинг Російської Федерації заблокував переказ коштів на рахунок заарештованого 19-річного українця Павла Гриба.

Про це повідомив на своїі сторінці у Facebook батько хлопця Ігор Гриб.

"Держфінмоніторинг РФ заблокував переказ коштів на рахунок Павла. Така інформація отримана по підсумкам відвідування Павла в СІЗО-5 м. Краснодар українськими консулами на минулому тижні", - написав він. 

Ігор Гриб додав, що сторона захисту просила адміністрацію СІЗО дозволити Павлу купувати за власні кошти життєво необхідні ліки та продукти харчування.

"І ось новий "хід" російської сторони. Іншого слова, як знущання, важко підібрати. Як витримає хворий організм, після 9,5 місяців утримання, відсутність ліків і звичайної чистої питної води - не відомо. Боротьба продовжується", - зазначив батько в'язня.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав до міста Гостомель на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Читайте також: Російський суд продовжив арешт Павлу Грибу на два місяці

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-