Казахська журналістка судиться за отримання статусу біженки в Україні

Казахська журналістка судиться за отримання статусу біженки в Україні

Укрінформ
Казахстанська журналістка Жанара Ахметова судиться з Державною міграційною службою, оскільки не може отримати в Україні статусу політичної біженки.

Про це вона розповіла в ефірі Громадського радіо.

«Зараз я у статусі здобувача статусу біженця. Ми з міграційною службою перебуваємо в судах. Міграційна служба не визнає моєї політичної діяльності та вважає, що за політичними мотивами мені не можна надати статус. Ми подали в суд і програли першу інстанцію. Міграційна служба, по-перше, не бачить для мене загроз у Казахстані, по-друге, не бачить політичних мотивів», - сказала Ахметова.

Читайте також: Мігранти не повинні вирішувати, в якій країні вони хочуть притулок - Меркель

Як повідомляв Укрінформ, журналістка і блогер з Казахстану Жанара Ахметова прибула до України в березні 2017 року і звернулася до Державної міграційної служби за наданням статусу біженки. Була затримана на Київщині 21 жовтня у зв’язку з розшуком її по лінії Інтерполу і перебувала в ізоляторі тимчасового тримання у місті Вишгород Київської області. 22 листопада Ахметову звільнили.

Раніше народний депутат Світлана Заліщук повідомляла, що взяла на поруки опозиційну журналістку Жанару Ахметову, яку "уряд Казахстану хоче ув'язнити на 7 років", і яка є членом однієї з найавторитетніших міжнародних організацій із захисту прав журналістів "Репортери без кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-