Омелян пригрозив позбавляти ліцензії недобросовісних туроператорів

Омелян пригрозив позбавляти ліцензії недобросовісних туроператорів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку скасовуватиме ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання.

Про це Міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи ситуацію із затримкою українських туристів у Тунісі, повідомив у Facebook.

Він наголосив, що впродовж доби всі українські туристи повернуться додому.

«Щодо подальшого: раз вільний ринок не працює - запроваджуємо ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю», - повідомив він.

Читайте також: Українські туристи застрягли в Тунісі, до них поїхав консул

Омелян зазначив, що Мінінфраструктури, МЗС та Мінекономрозвитку домовилися провести 3 липня спільну розширену нараду з туроператорами і авіакомпаніями.

«Мінекономрозвитку перегляне і скасує ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання», - підкреслив Омелян.

Читайте також: МЗС вирішило організаційні питання щодо вильоту частини українців з Тунісу

Він також повідомив, що Державна авіаційна служба посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, технічного стану і стану салону літаків. 

«Вважаю недопустим, якщо люди заплатили кошти за відпочинок, а натомість отримують зіпсутий настрій і згаяний час в очікуванні «дива», - пояснив міністр.

За даними ЗМІ, близько 300 українських туристів другу добу не можуть вилетіти до Харкова із аеропорту Монастір у Тунісі. За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-