НАБУ: Розкритикований Поляковим запис - лише один із доказів у бурштиновій справі

НАБУ: Розкритикований Поляковим запис - лише один із доказів у бурштиновій справі

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України вважають заяви фігуранта "бурштинової справи" народного депутата Максима Полякова про фальсифікацію доказів спробою уникнути відповідальності і наполягають, що всі докази є законними, переконливими й вичерпними. 

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Заяви пана Полякова про нібито фальсифікацію доказів щодо нього не відповідають дійсності та, ймовірно, є черговою спробою у будь-який спосіб уникнути відповідальності", - підкреслюється в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що з повідомлень у ЗМІ їм стало відомо про відкриття Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою кримінального провадження на підставі заяви Полякова за фактом ймовірної фальсифікації детективом Бюро доказів у так званій «бурштиновій справі». Згодом ця інформація підтвердилася: у ЄРДР з'явилося зареєстроване відповідне кримінальне провадження.

У цьому зв'язку в антикорупційному відомстві наголосили, що прокурори САП як процесуальні керівники супроводжували розслідування «бурштинової справи» на всіх етапах. Також прокурори разом із детективами проводили аналіз зібраної доказової бази перед відкриттям матеріалів провадження для ознайомлення стороні захисту, а тому, зазначили в НАБУ, несуть за неї рівноцінну відповідальність.

"Можемо запевнити, що стенограма аудіозапису, у достовірності якої сумнівається нардеп, є абсолютно коректною. Її достовірність та повну відповідність аудіозапису колеги із САП можуть легко підтвердити, призначивши додаткову експертизу", - додали в НАБУ.

При цьому у відомстві наголосили, що згадана стенограма є лише одним із багатьох доказів у справі. 

Читайте також: Суд залишив "бурштинового" Полякова під підпискою ще на два місяці

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали ряд осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі понад 300 тис. доларів за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова. 11 липня 2017 року Верховна Рада України надала згоду на притягнення до відповідальності двох народних депутатів. 

15 лютого 2018 року за вказівкою САП підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-