Активісти пікетують Нацраду з вимогою забрати у

Активісти пікетують Нацраду з вимогою забрати у "Інтера" ліцензію

Укрінформ
Близько 20 активістів всеукраїнської мережі "Вільні люди" пікетують приміщення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з можливим продовженням цифрової ліцензії телеканалу "Інтер", яке внесене у порядок денний засідання регулятора 27 червня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на порядку денному стоїть питання телеканалу "Інтер". Дуже дивним є те, що питання продовження ліцензії стоїть під номером 4, а питання перевірки - аж 56-м, що порушує будь-яку логіку... У нас питання: чому телеканал "Інтер" транслює чемпіонат світу з футболу в той час, як 60 українських політв'язнів знаходяться в російських тюрмах, голодують Балух і Сенцов... Ми вимагаємо від Нацради, щоб вони не продовжували ліцензію телеканалу "Інтер" та зробили об'єктивну перевірку і нарешті оприлюднили результати моніторингу ефіру за 9 травня (зокрема, щодо концерту зі скандальними репліками телеведучих, - ред.)", - сказав під час акції керівник штабу всеукраїнської мережі "Вільні люди" Дмитро Жмайло.

Активісти тримають у руках плакати з гаслами "Інтер - на цвинтар", "Реванш не пройде", "Обличчя реваншу" із зображенням Віктора Медведчука, Володимира Путіна, а також плакати авторства художника Андрія Єрмоленка, створені з метою бойкотування чемпіонату світу з футболу в Росії.

Також активісти поклали на тротуар перед будівлею Нацради спущений футбольний м'яч, облитий червоною фарбою.

Крім того, колони фасаду будівлі обклеєні наліпками "Громадська кампанія "Інтеру - бойкот". Учасники акції скандують "Інтер - на цвинтар".

Водночас правопорядок забезпечують близько 50 поліцейських і нацгвардійців. Ситуація спокійна, акція відбувається мирно.

Читайте також: Нацрада vs Inter Media: регулятор каже, що почав програвати суди

Як повідомлялося, 11 травня Нацрада з телерадіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" у зв'язку трансляцією 9 травня концерту "Победа. Одна на всех", в якому виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-