Німецький омбудсмен закликала Україну покарати винних у нападі на ромів

Німецький омбудсмен закликала Україну покарати винних у нападі на ромів

Укрінформ
Українська влада повинна притягнути до відповідальності винних у нападі на табір ромів у Львові і не допустити повторення подібних інцидентів у майбутньому.

Про це заявила у вівторок уповноважений Федерального уряду Німеччини з політики в області прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Украй важливо, щоб українська влада і суди повністю розслідували цей жахливий акт і покарали винних; захист прав людини і, отже, захист меншин мають для нас первинне значення», - заявила Кофлер.

За її словами, цей жорстокий акт показує, що ставлення до найбільшої етнічної меншості в деяких частинах європейського суспільства як і раніше характеризується ізоляцією, нетерпимістю і насильством, і з цим не можна миритися. «До релігійних, етнічних і культурних меншин слід ставитися з повагою, вони повинні мати можливість жити безпечно», - підкреслила омбудсмен. 

Читайте також: Ягланд написав Гройсману листа щодо нападів на ромів

Як повідомлялося, 23 червня близько півночі у Львові група підлітків напала на тимчасове поселення представників ромської національності. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще чотири людини - 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка - отримали тілесні ушкодження.

Працівники правоохоронних органів затримали вже 14 сіб за напад на табір ромів у Львові. На даний момент про підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Крім того, оголошено про підозру 20-річному організаторові нападу на табір ромів на околиці Львова, якому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-